Uw advertentie hier?

Wed, 2 Nov, 2022 | Blog

Stappenplan spam

Stappenplan tegen spam

Het lijkt overal waar je tegenwoordig bent, er weer een spam-e-mail op je wacht in je inbox. En ook dat nog erg genoeg is, worden spammers nu creatiever met hun tactieken en andere online platforms om hun ongewenste e-mail te gebruiken.

Maar maak je geen zorgen - er zijn stappen die je kunt nemen om jezelf tegen spam te beschermen en je inbox schoon te houden. Hier is een stappenplan waarmee je veilig online kunt blijven en je privacy kunt beschermen.

Uw advertentie hier?

Stappenplan van Tips tegen Spam

#1 Gebruik een goede spamfilter
Een goede spamfilter is jouw eerste verdedigingslinie tegen spam. Er zijn verschillende filters beschikbaar, zowel gratis als te koop. Doe wat onderzoek om er een te vinden die het beste bij jouw behoeften verleden.

#2 Pas op waar je voor aanmeldt
Spammers verzamelen vaak e-mailadressen van websites en online formulieren. Wees voorzichtig met de informatie die je gebruikt wanneer je je online aanmeldt voor dingen.

Laat niet zomaar je mailadres achter op forums van dergelijke. Als bedrijf kun je beter je website achterlaten. Daar kun je namelijk geen spam op ontvangen en de kans is klein dat mensen op de website gaan zoeken naar een e-mailadres. Dit kost namelijk te veel moeite voor marketeers.

#3 Open geen spammail
Dit lijkt misschien gezond verstand, maar het is de moeite waard om te herhalen. Open nooit een e-mail van een afzender die je niet kent en wees op jouw hoede voor e-mails met bijlagen van links. Ga ook nooit in op de advertentie, hoe aantrekkelijk die ook is.

#4 Niet reageren op spam-e-mail
Het beantwoorden van spam-e-mail alleen aan de afzender dat jouw adres actief is. Dit zal er waarschijnlijk toe leiden dat er nog meer spam jouw kant op wordt gestuurd.

#5Gebruik een wegwerp-e-mailadres
Wanneer je je online aanmeldt, kun je overwegen een wegwerp-e-mailadres te gebruiken. Op deze manier, als jouw adres spam krijgt, kun je het adres gewoon weggooien en verder gaan.

Je kunt er ook voor kiezen om een ​​tweede mailadres te gebruiken, om jou aan te melden voor diverse onderwerpen. Je kunt zo een gebruiken voor belangrijke en er kennise zaken en een voor nieuwsbrieven, forums en dergelijke. Dan zul je veel spam ontvangen op het mailadres dat toch niet belangrijk is en zo kun je spam voorkomen op je goede mail.

Terug