Uw advertentie hier?

Wed, 2 Nov, 2022 | Blog

Is spam hetzelfde als ongewenste mail

Is spam hetzelfde als ongewenste e-mail?

De meeste mensen beschouwen spam als alleen maar hinderlijk: de e-mails die hun inbox verstoppen met ongewenste advertenties voor wonderbaarlijke afslankkuren, schema's om rijk te worden en porno. Maar spam is meer dan alleen vervelende berichten. Spam is ook een grote bedreiging voor de veiligheid en kost bedrijven en consumenten elk jaar miljarden dollars.

In dit artikel bekijken we wat spam is, hoe het werkt en waarom het zo'n groot probleem is. We zullen ook enkele manieren onderzoeken om jezelf tegen spamaanvallen te beschermen en jouw inbox schoon te houden.

Uw advertentie hier?

Wat is het verschil tussen spam en ongewenste e-mail?

Voor de gemiddelde persoon zijn spam en ongewenste e-mail waarschijnlijk onderling verwisselbare termen. Maar er is een verschil tussen de twee: spam is ongevraagde e-mail die in bulk wordt verzonden, terwijl ongewenste e-mail gewoon ongewenste e-mail is.

Spam wordt verzonden door marketeers die iets willen verkopen, of het nu een product, een dienst of een snel rijk-schema is. Het wordt over het algemeen in grote hoeveelheden verzonden, vaak naar willekeurige e-mailadressen.

Ongewenste e-mail daarentegen kan van iedereen komen. Het kan een bericht zijn van een vriend of familielid waar je niets van wilt horen, een e-mailkettingbrief van een goedbedoelende kennis, of zelfs een legitiem bericht van een bedrijf waarvoor je je niet hebt aangemeld. .

Hoe kun je zien of een e-mail spam is?

Er zijn een paar belangrijke indicatoren dat een e-mail spam kan zijn:

  • Het e-mailadres van de afzender komt niet overeen met hun naam. De e-mail is bijvoorbeeld van 'John Smith', maar het e-mailadres is zoiets als 'geen antwoord@example.com'.
  • De onderwerpregel is vaag of slaat nergens op. Spammers gebruiken vaak trucs om te proberen je hun e-mail te laten openen, zoals het beloven van een goede deal voor een product of het gebruik van schriktactieken.
  • Het bericht staat vol typefouten en grammaticale fouten.
  • Het bericht wordt verzonden vanaf een gratis e-mailservice, zoals Gmail of Yahoo.
  • Er zitten bijlagen bij, en die had je niet verwacht.
  • Het bericht bevat links naar vreemde websites.

Als je een van deze rode vlaggen ziet, is de kans groot dat de e-mail spam is. Maar zelfs als een e-mail geen van deze veelbetekenende tekens bevat, kan het nog steeds spam zijn. Als je niet zeker bent van een e-mail, kun je deze het beste verwijderen.

Terug